Gastric Bypass

Gastric Bypass er en alternativ operasjonsmetode mot overvekt og fedme. Inngrepet betyr at større deler av magesekken kobles ut.

Gastric Bypass Illustration

Gastric bypass innebærer at størstedelen av magesekken kobles ut. Samtidig kobles deler av tynntarmen også ut for å redusere næringsopptaket. Det er dermed en kombinasjon av redusert næringsinntak til magesekken og redusert næringsopptak i tynntarmen som forårsaker vektreduksjonen.

Gastric bypass gir en trygg og varig vektreduksjon. En ulempe er at det kan oppstå mangel på vitaminer og andre næringsstoffer på sikt. Det er derfor nødvendig å kontrollere dette resten av livet etter operasjonen. Etter en gastric bypass er det en viss risiko for tarmslyng.

Ett problem kan være såkalt dumping, ettersom den nedre magemunnen ikke lenger regulerer hvor raskt føden når tarmen. "Raske karbohydrater" kan da forårsake svimmelhet, matthet, kaldsvette og hjertebank.

Capio CFTK utfører Gastric Bypass på de pasientene som ikke ønsker Sleeve Gastrectomy, og som har BMI på 35–50. En Gastric Bypass-operasjon koster 87 850 kr hos Capio CFTK. 


Vil du vite mer om vektoperasjoner hos Capio CFTK?

Kontakt oss for å få mer informasjon, eller bestill en konsultasjon hos en av våre erfarne kirurger.

Trinn for trinn

Les om hvordan vi går gjennom vektoperasjonsprosessen trinn for trinn. Fra første konsultasjon til Sammenkomsten og vårt treårige livsstilsprogram.

Trinn for trinn

Pasienthistorier

En vektoperasjon er ikke bare et kirurgisk inngrep. Les om hvordan Åsa og andre pasienter opplevde overvektsoperasjonen, og om hvordan det gikk senere.

Pasienthistorier