Gastric Sleeve

Gastric Sleeve er en moderne operasjonsmetode og vårt vanligste inngrep mot overvekt. Ved Sleeve Gastrectomy gjøres magesekken om til et smalt rør. Dette bidrar til en kraftig vektnedgang med få komplikasjoner.

Gastric Sleeve illustration

Sleeve gastrectomy innebærer at magesekken gjøres om til et "smalt rør". Ca. 75 % av magesekken fjernes. Magesekkens volum reduseres dermed kraftig. I den delen som fjernes, dannes en stor del av kroppens sulthormon ghrelin. Minsket ghrelinnivå i blodet bidrar til vektreduksjonen.

Sleeve gastrectomy brukes iblant sammen med en omkobling av tynntarmen (såkalt "duodenal switch") og gir da en svært kraftig vektreduksjon. Denne kombinasjonen benyttes som oftest i forbindelse med svært kraftig fedme med en BMI på over 50.


Fordeler med Sleeve Gastrectomy

Sleeve Gastrectomy er i dag vår vanligste operasjonsmetode. Capio CFTK var først ute med Sleeve-operasjoner i Skandinavia, og vi har hittil utført mer enn 3000 vellykkede operasjoner. Fordelen med sleeve-metoden fremfor Gastric Bypass (som i dag fortsatt er den vanligste operasjonsmetoden, siden ikke alle fylker og privatklinikker tilbyr Sleeve Gastrectomy) er at etter en Gastric Sleeve-operasjon får pasienten mindre risiko for såkalt dumping og vitamin- og mineralmangel, og at risikoen for tarmslyng er ikke-eksisterende. En Sleeve Gastrectomy koster kr. 69 000,- hos Capio CFTK.

Hva skjer etter en gastric sleeve-operasjon?

Etter gastric sleeve-operasjonen våkner du opp på vår oppvåkningsavdeling, og blir deretter flyttet til ett av våre koselige pasientrom. Totalt blir du hos oss i to døgn.

Vi anbefaler at du blir sykemeldt i 4 uker for å venne deg til den “nye” magesekken, og ta deg inn igjen etter operasjonen. Du må sette av tid for å få i deg væske og måltider, og bevege deg i samsvar med våre anbefalinger.  


Vil du vite mer om vektoperasjoner hos Capio CFTK?

Kontakt oss for å få mer informasjon, eller bestill en konsultasjon hos en av våre erfarne kirurger.

Trinn for trinn

Les om hvordan vi går gjennom vektoperasjonsprosessen trinn for trinn. Fra første konsultasjon til Sammenkomsten og vårt treårige livsstilsprogram.

Trinn for trinn

Pasienthistorier

En vektoperasjon er ikke bare et kirurgisk inngrep. Les om hvordan Åsa og andre pasienter opplevde overvektsoperasjonen, og om hvordan det gikk senere.

Pasienthistorier