Overvektsoperasjoner

Sleeve Gastrectomy og Gastric Bypass er moderne behandlinger tilpasset hver enkelt pasient. Hos Capio CFTK utfører vi vektoperasjoner på personer med en BMI på 30 og oppover.

Overvekt og fedme er i dag et svært omfattende samfunnsproblem. For den som lider av fedme, påvirkes helsen på mange måter. Diabetes, høyt blodtrykk, nedslitte kne- og hofteledd og kreft er bare noen eksempler på følgesykdommer til fedme. Risikoen for tidlig død er betydelig, og personens livskvalitet er ofte nedsatt.

For den som allerede har fedme, kreves det en behandling som gir en varig endring i livsstil når det gjelder kost- og mosjonsvaner. For mange er dette svært vanskelig å få til. Når tradisjonell behandling med kost- og mosjonsråd, eventuelt i kombinasjon med en form for medisinsk behandling, ikke lykkes, er kirurgisk behandling ofte å anbefale.

Overvektsoperasjon med kikkhullsteknikk

Vektoperasjoner (som på folkemunne ofte omtales som mageoperasjoner) er i dag godt utprøvd, med god effekt på vektreduksjon, også på lang sikt. Våre overvektsoperasjoner utføres med kikkhullskirurgi, og vi bruker ulike metoder avhengig av hva som egner seg best for pasienten. Vår vanligste overvektsoperasjon er Sleeve Gastrectomy, men vi utfører også Gastric Bypass.

CFTK var den klinikken i Sverige som introduserte sleeve gastrectomy i 2007 som en metode for vektreduksjon. Dermed har vi også landets lengste erfaring innenfor denne operasjonsmetoden. 

Alt er inkludert - kostnadsfri konsultasjon - to overnattinger

Avhengig av om du velger et ettårig eller treårig støtteprogram, koster en vektoperasjon med Sleeve Gastrectomy 69 000 kr eller 79 000 kr hos Capio CFTK, og en Gastric Bypass 74 000 kr eller 84 000 kr.

I støtteprogrammet inkluderes:

  • legebesøk før operasjonen
  • vektoperasjon og postoperativ pleie
  • to overnattinger på klinikken
  • rådgivning fra lege, sykepleier og dietiker etter behov
  • vårt endagsprogram som også kalles sammenkomsten. 

De fleste andre klinikker tilbyr én overnatting, men for din trygghet tilbyr vi to overnattinger i forbindelse med mageoperasjonen din. Hvis du ønsker å reise hjem etter den første natten, kan du selvsagt gjøre det, men de fleste synes det er fint å bli en ekstra natt.

Praktisk plan før operasjonen

For deg som bor i Norge, har vi utformet en plan som gjør at du bare trenger å komme til klinikken i Stockholm i forbindelse med operasjonen. Både konsultasjonen med kirurgen før operasjonen, og oppfølging med øvrig pleiepersonale i etterkant, gjøres greit per telefon eller e-post. Et halvt år etter operasjonen vil du motta en innbydelse til sammenkomsten, som er en heldag på klinikken.

Gastric Sleeve

Vår vanligste operasjonsmetode mot overvekt og fedme. Ved Sleeve Gastrectomy gjøres magesekken om til et smalt rør. Ca. 75 % av magesekken fjernes, og volumet minsker dermed kraftig. Les mer om sleeve-operasjoner hos Capio CFTK.

Gastric Sleeve

Gastric Bypass

Alternativ operasjonsmetode mot overvekt og fedme. Gastric bypass innebærer at større deler av magesekken kobles ut. Samtidig blokkeres næringsopptaket i en del av tynntarmen. Les mer om Gastric Bypass hos Capio CFTK.

Gastric Bypass